CFHP Programm

6x90 perces csoportos tanfolyam on line (max. 12 fö/csoport)  

 

1. foglalkozás:

Mik az elvárásaim az iskolával szemben? Milyen támogatást kapunk tőlük? (információ, felkészítő foglalkozások, napközi) Az iskola és az oktatási rendszer korlátait. A különböző országok iskolarendszere és oktatáspolitikája közötti kulturális különbségek. (többnyelvűség - interkulturális kommunikáció)

2. foglalkozás:

A többnyelvű gyerekek nyelvelsajátítási folyamata jelentősen eltér az egynyelvű társaikétól. Mi az én szerepem gyerekem nyelvtanulásában, ha az én anyanyelvem eltér az iskola hivatalos nyelvétöl? Miért fontos, hogy megtanulja az én anyanyelvemet? Milyen módszerek segítenék hatékonyabban többnyelvű gyerekem fejlődését?

3. foglalkozás

Hogyan tanulunk egyéb tantárgyakat különböző nyelveken? Beszélünk nyelvi és egyéb kompetenciák egymáshoz való viszonyáról, különös tekintettel a matematikára és a szövegalkotásra.  Megismerkedhetsz a többnyelvű gyerekekre adaptált tanulási módszerekkel.  


4. foglalkozás:

Miután megismerted a többnyelvű gyerekek tanulási sajátosságait, könnyebben felismered, hogy miben kell segíteni nekik. Mi a te speciális problémád? Szemelyre szabott javaslatokat kapsz és tapasztalataidat kicserélheted a csoport többi tagjaival.

5. foglalkozás:

Egyéni 60 perces beszélgetés

6. foglalkozás:

Miben változott meg a többnyelvűséghez való hozzáállásom mióta elkezdtem ezt a programot? Sikerült-e javítanom az iskolával való együttműködésemen? Javult az otthoni légkör? Ilyen és hasonló kérdések megvitatás a csoport igényei alapján.  

Szeretnél egy személyes beszélgetés során további információkat kapni a CFHP programról és az egyéni tanácsadásról?

Kérjél időpontot a 20 perces ingyenes beszélgetésre és meglátjuk, miben tudok segíteni. 

Szeretnék időpontot kérni.  .